Arduino schéma - arduino.sk

Timeout

Programovanie arduina
Obrázok užívateľa
Príspevky: 43
Registrovaný: Str 25. Feb 2015 22:19:54
Bydlisko: Fintice

Timeout

Poslaťod dzooky » Ned 27. Sep 2015 0:20:00

Zdarec

Pani kupil som si tento cinsky klon megaca
Len akosi mam problem tam nieco nahrat.

Dostavam hlasku

Kód: Vybrať všetko
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_getsync(): timeout communicating with programmer

avrdude done.  Thank you.


Skusal som v mojom domacom prostredi v Ubuntu, odhodlal som sa aj do win, dokonca som tam dal aj ten USB driver co ma predajca na stranke ale vzdy same shit
Divne je ze akosi cekol som serial monitor a bezi mi tam moj jeden program co sa mi asi raz podarilo nahrat a od vtedy nic. Skusal som vsetko mozne vzdy rovnako to dopadne

Obrázok užívateľa
Príspevky: 133
Registrovaný: Štv 06. Nov 2014 12:06:09

Re: Timeout

Poslaťod budvar10 » Pon 28. Sep 2015 8:49:45

Nefunguje prevodník USB-serial. Skontroluj správnosť pripojenia, či je zvolený správny port atď. Na doske je čínsky prevodník CH340G. Je tam iný driver. Máš ho nainštalovaný a správne?

Obrázok užívateľa
Príspevky: 43
Registrovaný: Str 25. Feb 2015 22:19:54
Bydlisko: Fintice

Re: Timeout

Poslaťod dzooky » Pon 28. Sep 2015 12:34:20

Pod linuxom sa mi akosi nepodarilo skompilovat novy usb driver.
Vo windowse mi pridalo dalsi port a na povodnom aj na tom novom rovnake hlasky.

Dajak uz nie som vo win doma, ako zistim ci je nainstalovany spravne?
Nic mi v HW spravcovi (ci ako sa to po slovensky vola) nevypisuje.

Obrázok užívateľa
Príspevky: 133
Registrovaný: Štv 06. Nov 2014 12:06:09

Re: Timeout

Poslaťod budvar10 » Pon 28. Sep 2015 13:38:49

Vo Windowse je to Device Manager / Spravca zariadeni mal by sa vytvorit port akonahle pripojis zariadenie a ak nemas driver, je tam zlty vykricnik. Osobne sice nemam s CH340 skusenost, ale musi sa spravat rovnako ako ostatne zariadenia. Lave tlacitko mysi na zariadenie a pozries si vlastnosti. Je tam uvedeny aj prislusny ovladac.

Obrázok užívateľa
Príspevky: 43
Registrovaný: Str 25. Feb 2015 22:19:54
Bydlisko: Fintice

Re: Timeout

Poslaťod dzooky » Pon 28. Sep 2015 14:41:52

Hej po instalacii z tej ruskej sranky mi tam pridalo dalsi port ale ako hovorim to iste robi ked dam na tento port aj ked dam na povodny

Obrázok užívateľa
Príspevky: 133
Registrovaný: Štv 06. Nov 2014 12:06:09

Re: Timeout

Poslaťod budvar10 » Uto 29. Sep 2015 8:10:59

Bez správneho a funkčného ovládača ti doska nebude fungovať, určite nie pod Windowsom. Neviem odkiaľ si stiahol ovládač, ale najlepšie je ísť k zdroju, t.j. je to čínsky výrobok ten CH340 a nie ruský. Firma, čo to vyrába má aj oficiálne stránky s dokumentáciou a tak. Okrem toho musíš poskytnúť viac informácii. Napríklad nejaká obrazovka by bodla.

Obrázok užívateľa
Príspevky: 43
Registrovaný: Str 25. Feb 2015 22:19:54
Bydlisko: Fintice

Re: Timeout

Poslaťod dzooky » Uto 29. Sep 2015 15:56:37

Hej skusal som kadeco mozne tolko driverov ze az.
Aj dokonca cinske http://www.wch.cn/download/CH341SER_EXE.html
Ale ani jeden nebavi.

Tu je dokonca aj linux http://javacolors.blogspot.sk/2014/08/d ... ipset.html
Ale nebavi

Dnes mi odpisal aj predajca poslal mi link ale v praci mi to nejde otvorit

Obrázok užívateľa
Príspevky: 133
Registrovaný: Štv 06. Nov 2014 12:06:09

Re: Timeout

Poslaťod budvar10 » Uto 06. Okt 2015 7:56:51

Neviem, či si to už vyriešil. Na arduino.cc čítam, že je dosť problematické to oživiť pod rôznymi OS. Pod jedeným OS to funguje, pod druhým nie. Tak jedine hľadať na webe, napr. začať tu:
http://forum.arduino.cc/index.php?topic=351500.0.

Obrázok užívateľa
Príspevky: 43
Registrovaný: Str 25. Feb 2015 22:19:54
Bydlisko: Fintice

Re: Timeout

Poslaťod dzooky » Str 14. Okt 2015 21:51:18

No nepodarilo sa mi to.
Skusal som kadeco ale nic. Jak pod win tak aj pod lin.
Najviac sa ma sere ze sa mi to tam podarilo nahrat raz a potom uz nic, lebo ked ceknem seriovu linku bezi tam moj program :D

Príspevky: 174
Registrovaný: Ned 16. Mar 2014 23:22:00

Re: Timeout

Poslaťod posjirka » Štv 15. Okt 2015 15:54:14

jeste bych to nevzdaval. zkousel si prehrat bootloader?

Obrázok užívateľa
Príspevky: 43
Registrovaný: Str 25. Feb 2015 22:19:54
Bydlisko: Fintice

Re: Timeout

Poslaťod dzooky » Štv 15. Okt 2015 16:20:29

No nevzdavam to len akosi nemam prilis cas pri rodine a praci
Daco som nasiel aj ohladom toho ale dajak tak do hlbky som nesiel.
Poradite ako na to?

Obrázok užívateľa
Príspevky: 133
Registrovaný: Štv 06. Nov 2014 12:06:09

Re: Timeout

Poslaťod budvar10 » Pia 16. Okt 2015 8:00:02

jeste bych to nevzdaval. zkousel si prehrat bootloader?

Ak nemáš port, tak bootloader je až druhoradá záležitosť. Najprv musíš vidieť port na OS.
Najviac sa ma sere ze sa mi to tam podarilo nahrat raz a potom uz nic, lebo ked ceknem seriovu linku bezi tam moj program.

Máme to mu rozumieť tak, že ten port tam je na OS len je niečím obsadený? Potom odstráň ten program.

Obrázok užívateľa
Príspevky: 43
Registrovaný: Str 25. Feb 2015 22:19:54
Bydlisko: Fintice

Re: Timeout

Poslaťod dzooky » Pia 16. Okt 2015 9:55:49

Uvediem na spravnu mieru.
Pravdu povediac neviem poriadne ako som to tam nahral.
Urcite mi to s ciny nedoslo tak, ze na seriale vypisuje, ze teplota je....
Viem urcite, ze sa mi to podarilo v linuxe (ubuntu) az po dalsich nezdaroch nahrat tam program som zacal skusat aj vo windowse.
Nie som si celkom isty ci to slo cez drivre co mi odporucal predajca lebo linux drivre co tam boli tak trebalo skompilovat a naloadovat co tusim neslo vyhadzovalo chyby. V linuxe som to mal vzdy na tom istom porte.

Vo windowse to ide ako to na forach a kade tade po strankach pisu. Ze prida dalsi port a robit to cez ten.
Ale vzdy rovnako. Ci to robim cez povodny alebo cez ten port co pridalo.

Obrázok užívateľa
Príspevky: 133
Registrovaný: Štv 06. Nov 2014 12:06:09

Re: Timeout

Poslaťod budvar10 » Pia 16. Okt 2015 14:27:56

Ťažko povedať z toho popisu, čo s tým je. Neviem teda či máš locknutý port alebo čo. Pošli obrazovku z Device Manager kde sú porty. Mal by tam byť, či funguje alebo nie. Teda, ak vidíš nejaký výpis z neho, tak potom tam ten port je, no nie? V každom prípade by sa mal dať preprogramovať bootloader ako navrhuje posjirka, resp. pozrieť sa do flashky, čo tam je. Na to však potrebuješ programátor alebo ďalšie funkčné Arduino.

Obrázok užívateľa
Príspevky: 43
Registrovaný: Str 25. Feb 2015 22:19:54
Bydlisko: Fintice

Re: Timeout

Poslaťod dzooky » Pia 16. Okt 2015 18:09:19

Ano port tam je, neviem preco by mal byt locknuty.
Instaloval som driver viackrat a mal som tam seliake mozne porty ako Com5 Com8 a kade co

No mam este jedno Uno teda jeho klon co bavi.

Ďalší

Späť na Software