Arduino schéma - arduino.sk

|| OR

Programovanie arduina
Príspevky: 89
Registrovaný: Uto 03. Jún 2014 21:48:35
Bydlisko: Košice Slovakia

|| OR

Poslaťod kosice4 » Ned 26. Júl 2015 14:57:30

Neviete prečo mi nefunguje tento príkaz ?
if(((m_sec/60000) != 26) || (m_sec/60000) != 27) lcd.print("Text ");
Rád by som docielil aby mi nepísalo na displej "Text " ak sa minúta rovná 26 ALEBO 27.
Ďakujem.
Ďakujem za pomoc posjirka, Diego, Xeram a barado :)

Príspevky: 174
Registrovaný: Ned 16. Mar 2014 23:22:00

Re: || OR

Poslaťod posjirka » Ned 26. Júl 2015 22:29:02

jak ti to nefunguje ? podle popisu by to mělo vypadat takto:
if(((m_sec/60000) == 26) || (m_sec/60000) == 27) lcd.print("Text ");

Príspevky: 89
Registrovaný: Uto 03. Jún 2014 21:48:35
Bydlisko: Košice Slovakia

Re: || OR

Poslaťod kosice4 » Ned 26. Júl 2015 23:08:39

Myslel som aby mi NEpísalo na displej "Text " ak sa minúta rovná 26 ALEBO 27 :)
Ak je minúta iná ako 26, alebo 27 aby mi písalo "Text ".
Zrejme som to napísal blbo.
Ďakujem za pomoc posjirka, Diego, Xeram a barado :)

Príspevky: 33
Registrovaný: Pia 26. Jún 2015 21:17:41

Re: || OR

Poslaťod barado » Pon 27. Júl 2015 10:21:28

kosice4 píše:Neviete prečo mi nefunguje tento príkaz ?
if(((m_sec/60000) != 26) || (m_sec/60000) != 27) lcd.print("Text ");
Rád by som docielil aby mi nepísalo na displej "Text " ak sa minúta rovná 26 ALEBO 27.
Ďakujem.

Prikaz funguje presne ako je napisany. No kedze je podmienka vzdy splnena tak sa aj vzdy vykona. Tzn., ze vzdy vypise "Text "

Tento by mal splnat Tvoje poziadavky

Kód: Vybrať všetko
if(((m_sec/60000) == 26) || (m_sec/60000) == 27)
  {
    //nothing to do
  }
else
  {
    lcd.print("Text ");
  }

Príspevky: 89
Registrovaný: Uto 03. Jún 2014 21:48:35
Bydlisko: Košice Slovakia

Re: || OR

Poslaťod kosice4 » Pon 27. Júl 2015 11:40:27

@ barado ďakujem :D
Funguje skvelo, presne v tom bol pes zakopaný, neuvedomil som si, že podmienka je splnená stále.
Ďakujem za pomoc posjirka, Diego, Xeram a barado :)

Späť na Software