Arduino schéma - arduino.sk

ATtiny v IDE 1.6.x

Programovanie arduina
Príspevky: 78
Registrovaný: Štv 04. Dec 2014 22:15:58
Bydlisko: Banská Bystrica

ATtiny v IDE 1.6.x

Poslaťod Robo Ulbricht » Pia 27. Feb 2015 12:20:12

David Mellis aktualizoval svoje stránky aj pre verziu 1.6.0. Neskúšal som to zatiaľ, ale v 1.6.x je minimálne novšia verzia kompilátora, ktorá odstraňuje niektoré podivné chyby pre ATtiny85. Napríklad aj tomXX o tom probléme diskutuje na svojej stránke.

Linky:
Mellisov postup - http://highlowtech.org/?p=1695
Diskusia o chybe a možnom riešení - http://blog.sitepoint.sk/2014/11/27/oled-teplomer-s-ds18b20-ovladany-attiny85/

Obrázok užívateľa
Príspevky: 318
Registrovaný: Pon 19. Nov 2012 12:01:08
Bydlisko: HC/BA

Re: ATtiny v IDE 1.6.x

Poslaťod tomXX » Pia 27. Feb 2015 21:04:14

Dík za backlink. Ja som taký trilobit, pokiaľ nie je mega dôvod, neaktualizujem. Preto frčím na IDE 1.0.1 - porobil som tam nejaké modifikácie a už si vôbec nepamätám aké. Ak by som išiel starší projekt modifikovať a flashnúť, asi by to už nešlo :D
blog.sitepoint.sk - zaujímavé riešenia okolo Arduina

Obrázok užívateľa
Príspevky: 133
Registrovaný: Štv 06. Nov 2014 12:06:09

Re: ATtiny v IDE 1.6.x

Poslaťod budvar10 » Pon 02. Mar 2015 10:21:21

V 1.6.0 je novšia verzia kompilátora ale ten má tiež nejaké bugy. Okrem toho sa mi trochu nepáči že tam sekli aj ARM. Zbytočne to narástlo a skomplikovalo sa. Neviem prísť tomu na chuť.
Ja používam 1.0.6 ale s iným AVR toolchain (3.4.2.1573 - AVR-GCC 4.7.2), keďže bolo dosť dlho zanedbávané. Myslím tým aj predchádzajúce verzie. Proste som si z Atmel stránky stiahol balík totožný s tým, čo je v AtmelStudio 6.1 a preplacol to. AVR-GCC 4.7.2 a AVR-LIB 1.8.0 má dosť odstránených nedostatkov a myslím aj ten s tiny ale neviem naisto, a tiež produkuje menší kód.

Príspevky: 28
Registrovaný: Štv 12. Feb 2015 11:05:28

Re: ATtiny v IDE 1.6.x

Poslaťod roman » Pia 17. Apr 2015 13:03:29

zničoho nič mi prestalo arduino komunikovať s PC , vypisuje mi

Board at COM4 is not available

Predtým som mal verziu 1.5.8 BETA , skúšal som aj verzie 1.6.0 a 1.6.3 , viete niekto poradiť

Obrázok užívateľa
Príspevky: 318
Registrovaný: Pon 19. Nov 2012 12:01:08
Bydlisko: HC/BA

Re: ATtiny v IDE 1.6.x

Poslaťod tomXX » Pia 17. Apr 2015 14:33:40

roman píše:zničoho nič mi prestalo arduino komunikovať s PC , vypisuje mi

Board at COM4 is not available

Predtým som mal verziu 1.5.8 BETA , skúšal som aj verzie 1.6.0 a 1.6.3 , viete niekto poradiť


Pozri si Device manager / Spravca zariadeni, ci tam vidis Arduino a prislusny COM port.
blog.sitepoint.sk - zaujímavé riešenia okolo Arduina

Príspevky: 28
Registrovaný: Štv 12. Feb 2015 11:05:28

Re: ATtiny v IDE 1.6.x

Poslaťod roman » Pia 17. Apr 2015 15:06:42

ani medzi com a ani nedzi USB nie je žiadne arduino

- iba Generic USB Hub
- alebo USB Composite Device
- alebo USb Root Hub

Obrázok užívateľa
Príspevky: 318
Registrovaný: Pon 19. Nov 2012 12:01:08
Bydlisko: HC/BA

Re: ATtiny v IDE 1.6.x

Poslaťod tomXX » Sob 18. Apr 2015 9:36:06

roman píše:ani medzi com a ani nedzi USB nie je žiadne arduino

- iba Generic USB Hub
- alebo USB Composite Device
- alebo USb Root Hub


A máš UNO, alebo niečo iné? LED napájania svieti? Iný kábel si skúšal? Čo si robil naposledy než sa to pokazilo? :)
blog.sitepoint.sk - zaujímavé riešenia okolo Arduina

Príspevky: 28
Registrovaný: Štv 12. Feb 2015 11:05:28

Re: ATtiny v IDE 1.6.x

Poslaťod roman » Sob 18. Apr 2015 9:46:23

mám mega 2560 , napájanie svieti, starší program beží , neviem nahrať nový .
naposledy som chcel doriešiť ukladanie nameraných impulzov a udajov na SD kartu, pripájal som EThernet shield s SD kartou , nevedel som to rozbehnúť na mege .

Obrázok užívateľa
Príspevky: 318
Registrovaný: Pon 19. Nov 2012 12:01:08
Bydlisko: HC/BA

Re: ATtiny v IDE 1.6.x

Poslaťod tomXX » Sob 18. Apr 2015 16:57:03

roman píše:mám mega 2560 , napájanie svieti, starší program beží , neviem nahrať nový .
naposledy som chcel doriešiť ukladanie nameraných impulzov a udajov na SD kartu, pripájal som EThernet shield s SD kartou , nevedel som to rozbehnúť na mege .


Skús toto - http://blog.sitepoint.sk/2014/11/23/ozi ... no-uno-r3/ , len bude treba iný HEX súbor.
blog.sitepoint.sk - zaujímavé riešenia okolo Arduina

Späť na Software