Arduino schéma - arduino.sk

Ako spojiť 2 arduina

Všetko ohľadne arduina a jeho odnoží
Príspevky: 5
Registrovaný: Sob 19. Máj 2012 13:15:26

Ako spojiť 2 arduina

Poslaťod smugli8 » Štv 28. Feb 2013 20:02:42

Dobrý večer, potreboval by som spojiť dve arduina uno tak aby jedno čítalo data zo senzorov a to druhé zobrazovalo tie data na 3,2" TFT LCD .Na arduine uno kôli LCD nemám žiaden voľný vstup. Ďakujem

Obrázok užívateľa
Príspevky: 312
Registrovaný: Pon 19. Nov 2012 12:01:08
Bydlisko: HC/BA

Re: Ako spojiť 2 arduina

Poslaťod tomXX » Pia 01. Mar 2013 9:43:19

blog.sitepoint.sk - zaujímavé riešenia okolo Arduina

Príspevky: 26
Registrovaný: Ned 17. Mar 2013 3:11:53

Re: Ako spojiť 2 arduina

Poslaťod sampler » Uto 04. Jún 2013 0:21:06

LCD odporucam pripajat cez i2c zbernicu (vacsinou porty A4,A5) z coho vychadza ze na pripojenie LCD staci pouzit 4 vodice (VCC, GND, SDA, SCL).
Prepojenie 2 arduin je mozne, okrem vodica a LAN kabla aj bezdrotovo napr. xbee, wifi a BT.

Príspevky: 89
Registrovaný: Uto 03. Jún 2014 21:48:35
Bydlisko: Košice Slovakia

Re: Ako spojiť 2 arduina

Poslaťod kosice4 » Sob 14. Jún 2014 23:03:52

Mňa by skôr zaujímalo prepojenie 2 Arduino cez ethernet.
Prípadne poradte aké kľúčové slová mám zadať, ďakujem.
Ďakujem za pomoc posjirka, Diego, Xeram a barado :)

Obrázok užívateľa
Príspevky: 312
Registrovaný: Pon 19. Nov 2012 12:01:08
Bydlisko: HC/BA

Re: Ako spojiť 2 arduina

Poslaťod tomXX » Pon 16. Jún 2014 14:19:31

Asi tak - použi I2C zbernicu pre LCD. A nič zložitejšie a drahšie ako spájať 2 Arduina cez ethernet nepoznám :D

V prvom príspevku som Ti písal o SoftwareSerial, virtuálny sériový port, pozri si to...
blog.sitepoint.sk - zaujímavé riešenia okolo Arduina

Príspevky: 89
Registrovaný: Uto 03. Jún 2014 21:48:35
Bydlisko: Košice Slovakia

Re: Ako spojiť 2 arduina

Poslaťod kosice4 » Sob 21. Jún 2014 21:24:52

@ tomXX je mi jasné, že jednoduchšie a lacnejšie riešenie je spojiť Arduina cez IC2.
V mojom prípade potrebujem pripojiť druhé Arduino vo vzdialenosti asi tak 50m a mám to prepojené sieťou LAN.
Neprichádza do úvahy ťahať nový kábel kvôli tomu a taktiež nechcel by som to riešiť bezdrôtovo.
Ďakujem za pomoc posjirka, Diego, Xeram a barado :)

Späť na Hardware