Arduino schéma - arduino.sk

CH340 UNO R3 + ako na projekt?

Všetko ohľadne arduina a jeho odnoží
Príspevky: 35
Registrovaný: Uto 23. Dec 2014 2:15:50

CH340 UNO R3 + ako na projekt?

Poslaťod martinius96 » Ned 30. Okt 2016 16:46:14

Ahojte, kúpil som si ''klon'' Arduina Una z Aliexpressu a ešte naňho čakám, obchod má veľmi dobré hodnotenie, takže dúfam, že bude fungovať ako má, i keď viem, ž e si nato musím stiahnuť ''custom'' driver, lebo mi počítač toto Uno nerozpozná. Pridávam aj link, kde som UNOR3 s čipom CH340 kúpil:
https://www.aliexpress.com/item/High-Quality-UNO-R3-MEGA328P-CH340-CH340G-for-Arduino-UNO-R3-USB-Cable-Free-Shipping/32518392000.html?spm=2114.13010608.0.0.kFYh9j
Zaujímalo by ma ale, ako by na tom fungoval original shield od spoločnosti Arduino, ak vôbec, ak ste niečo podobné skúšali, viem, že kedysi som sa stretol s Crowduinom, ale to malo o 1 pin menej, ako potreboval shield, skrátka bol jeden pin na shielde voľný, nebol nikde osadený a neviem, či to fungovalo.
Chcel by som vyskúšať s UNO-m R3 s čipom CH340 takýto projekt:
Inteligentný dom, kde by som meral teplotu v real time v 4 miestnostiach + ovládal cez web prostredie rolety s motorčekami, zaujíma ma ale jedna vec. Ako určíte, kde na webe sa bude tá hodnota zobrazovať? Ak by ste mali postreh, prípadne s tým robíte aktívne, čo a ako. A ešte posledná otázka k shieldom, Shield Ethernet, alebo wifi? Dík.

Obrázok užívateľa
Príspevky: 300
Registrovaný: Pon 19. Nov 2012 12:01:08
Bydlisko: HC/BA

Re: CH340 UNO R3 + ako na projekt?

Poslaťod tomXX » Str 02. Nov 2016 16:31:37

martinius96 píše:Ako určíte, kde na webe sa bude tá hodnota zobrazovať?

No bude sa zobrazovať tam, kde naprogramuješ :) Možností je veľa, ale základné možnosti sú webserver na Arduine (limitovaná pamäť RAM aj storage), alebo webclient, ktorý bude data pomocou HTTP POST/GET posielať na nejaký server (či už vlastný, alebo Exosite).

A či ethernet shield, alebo wifi? To musíš vedieť ty, ako to chceš pripojiť.
blog.sitepoint.sk - zaujímavé riešenia okolo Arduina

Obrázok užívateľa
Príspevky: 300
Registrovaný: Pon 19. Nov 2012 12:01:08
Bydlisko: HC/BA

Re: CH340 UNO R3 + ako na projekt?

Poslaťod tomXX » Štv 03. Nov 2016 9:46:15

blog.sitepoint.sk - zaujímavé riešenia okolo Arduina

Príspevky: 35
Registrovaný: Uto 23. Dec 2014 2:15:50

Re: CH340 UNO R3 + ako na projekt?

Poslaťod martinius96 » Štv 03. Nov 2016 10:33:13

Som rád, že som sa tu konečne dočkal odpovede :) ešte mi Arduino nedošlo, no už mám predpripravený login i šablónu, kde chcem hodnoty odosielať :) Jeden typek mi už sľúbil, že mi ukáže, ako tam nahrávať hodnoty, tak som rád, že taky úvod k tomu dostanem a budem potom informovať, že čo a ako sa podarilo :)

Obrázok užívateľa
Príspevky: 133
Registrovaný: Štv 06. Nov 2014 12:06:09

Re: CH340 UNO R3 + ako na projekt?

Poslaťod budvar10 » Str 30. Nov 2016 20:32:07

Tak ako, už to máš? Už som tu nebol dlho, ale tých príspevkov nie je veľa. :)

Obrázok užívateľa
Príspevky: 28
Registrovaný: Pon 13. Okt 2014 16:42:00
Bydlisko: Ružomberok

Re: CH340 UNO R3 + ako na projekt?

Poslaťod speko2 » Ned 11. Dec 2016 9:57:44

ahoj ja fungujem takto.
https://portals.exosite.com/views/4148445175/1989204728
tiež mam klon z ciny ale ja som použil MEGU koli paameti.
ak mas zaujem poslem ti moj kod stascí si ho prisposobiť pre vlastne potreby.

Obrázok užívateľa
Príspevky: 300
Registrovaný: Pon 19. Nov 2012 12:01:08
Bydlisko: HC/BA

Re: CH340 UNO R3 + ako na projekt?

Poslaťod tomXX » Pon 12. Dec 2016 10:36:16

speko2 píše:ahoj ja fungujem takto.
https://portals.exosite.com/views/4148445175/1989204728
tiež mam klon z ciny ale ja som použil MEGU koli paameti.
ak mas zaujem poslem ti moj kod stascí si ho prisposobiť pre vlastne potreby.


Nejako zima tam je :D A asi máš prehodené NT a VT, inak by si sa asi nedoplatil.
blog.sitepoint.sk - zaujímavé riešenia okolo Arduina

Späť na Hardware