Arduino schéma - arduino.sk

ESP8266

Všetko ohľadne arduina a jeho odnoží
Obrázok užívateľa
Príspevky: 43
Registrovaný: Str 25. Feb 2015 22:19:54
Bydlisko: Fintice

ESP8266

Poslaťod dzooky » Pon 29. Feb 2016 0:08:26

Ahojte chalani mate niekto skusenosti s wifi esp8266.
Pred nedavnom mi to doslo a ne a ne to rozbehat.
Skusal som kade jake programi a prepojenia.
Skusal som uno a mega furt nic. Ta neviem ci je to poskodene ci co :(

Obrázok užívateľa
Príspevky: 300
Registrovaný: Pon 19. Nov 2012 12:01:08
Bydlisko: HC/BA

Re: ESP8266

Poslaťod tomXX » Str 02. Mar 2016 13:11:19

Ahoj, aký typ si kúpil? Ja som si zobral NodeMCU a ide to aj cez Arduino GUI aj LuaLoader.

Tento mám ja - www.ebay.com/itm/400923947498

Pýtaj sa konkrétne, skúsim poradiť.
blog.sitepoint.sk - zaujímavé riešenia okolo Arduina

Obrázok užívateľa
Príspevky: 43
Registrovaný: Str 25. Feb 2015 22:19:54
Bydlisko: Fintice

Re: ESP8266

Poslaťod dzooky » Str 02. Mar 2016 17:16:04

Ja som kupil ze vraj tu najpouzivanejsiu verziu oznacovanu ako 01 ci ako
Obrázok

Skusal som rozne programy co uz mali daco robit alebo aj jednoduche co mali cakat na AT prikaz co zadas a nic, ziadna reakcia.
Chcel som vediet aspon jaku verziu fw to ma ale nic.
Skusal som rozne rychlosti baudrate no nepomohlo, maximalne nejake haky baky to vyplulo.

Cervena led na tom vzdy svieti modra sem tam preblikne

Obrázok užívateľa
Príspevky: 300
Registrovaný: Pon 19. Nov 2012 12:01:08
Bydlisko: HC/BA

Re: ESP8266

Poslaťod tomXX » Str 02. Mar 2016 22:16:40

Prebehni si toto najskôr, uvidíš čo ďalej - http://williamdurand.fr/2015/03/17/play ... fi-module/

Čo s tým plánuješ robiť? Len tak sa hrať?
blog.sitepoint.sk - zaujímavé riešenia okolo Arduina

Obrázok užívateľa
Príspevky: 43
Registrovaný: Str 25. Feb 2015 22:19:54
Bydlisko: Fintice

Re: ESP8266

Poslaťod dzooky » Štv 03. Mar 2016 0:13:16

No pozeram ze to typek ma napojene na FTDI nie na arduino
prebehol som to a zda sa mi to zname, ja som skusal vsetko mozne
1. skusal som rozne zapojenia bez CH_PD, bez zapojenia RESETU aj s nimi, nepomohlo
2. skusal som zapojenie na 3.3V arudina, aj spridavnym adapterom 2A, dokonca aj s regulovanym zdrojom co vie dat 1A aj tak nic
3. skusal som aj tusim RX z arduina upravit na 3.3V co niektory odporucaju tak isto nic

skusal som
http://shin-ajaran.blogspot.sk/2014/12/ ... duino.html
http://www.instructables.com/id/noobs-g ... /?ALLSTEPS
http://randomnerdtutorials.com/getting- ... er-review/

Chcem to na mete stanicu

Príspevky: 13
Registrovaný: Sob 29. Nov 2014 16:10:07

Re: ESP8266

Poslaťod sraj » Štv 03. Mar 2016 8:34:57


Obrázok užívateľa
Príspevky: 43
Registrovaný: Str 25. Feb 2015 22:19:54
Bydlisko: Fintice

Re: ESP8266

Poslaťod dzooky » Štv 03. Mar 2016 11:52:22

Preletel som v praci vsetky 3 odkazy.
Prve dve mi prakticky nic nove nepovedali.

Na tom tretom som sa preklikol do ich shopu a mozno daco.

arduinotech.cz píše:Co se UARTu týče - od výrobce chodí tyto moduly s FW pro pevnou kounikační rychlost 115200 b/s, což se sice hodí k připojení k Arduinu, ale pouze k jeho nativnímu UARTu. Jakmile bychom chtěli připojit tento modul k obecným digitálním vstupům/výstupům Arduina a ovládat využitím SoftwareSerial knihovny, pak narazíme. Tato knihovna totiž podporuje maximální rychlost pouze 19200 b/s. Z tohoto důvodu je třeba udělat flash FW na verzi V 0.9.2.2.


Neviem ale skusal som modul aj na HWserial na mege a tiez mi neslo tak neviem fakt co dalej.
Najlepsie na zaciatok nieco jednoduche neposielanie AT prikazov nech aspon zistim co za FW ten modul ma.

Obrázok užívateľa
Príspevky: 300
Registrovaný: Pon 19. Nov 2012 12:01:08
Bydlisko: HC/BA

Re: ESP8266

Poslaťod tomXX » Štv 03. Mar 2016 14:21:11

Počuj, a keď si pozrieš aktívne siete v okolí, je tam? Alebo čo je default na týchto malých moduloch?
blog.sitepoint.sk - zaujímavé riešenia okolo Arduina

Obrázok užívateľa
Príspevky: 43
Registrovaný: Str 25. Feb 2015 22:19:54
Bydlisko: Fintice

Re: ESP8266

Poslaťod dzooky » Štv 03. Mar 2016 19:34:42

Vidis toto ma nenapadlo
Ano mam tam point AI-THINKER_E460EE to by mohlo byt toto.
Vypadavalo to tak jak som to ja vypinal

Obrázok užívateľa
Príspevky: 43
Registrovaný: Str 25. Feb 2015 22:19:54
Bydlisko: Fintice

Re: ESP8266

Poslaťod dzooky » Pia 04. Mar 2016 1:31:21

Mno ALELUJA

konecne sa mi to podarilo rozbehat :D
nechapem preco ale aj pred tym som tem program skusal a neslo
jednoduchy program, vyzera ze moj chip ma rychlost 115200

Kód: Vybrať všetko
void setup() {
  Serial2.begin(115200);
  Serial.begin(115200);
 
}

void loop() {
  while(Serial2.available()) Serial.write(Serial2.read());
  while(Serial.available()) Serial2.write(Serial.read());
}

zdroj: http://www.instructables.com/id/noobs-g ... /?ALLSTEPS

Obrázok užívateľa
Príspevky: 300
Registrovaný: Pon 19. Nov 2012 12:01:08
Bydlisko: HC/BA

Re: ESP8266

Poslaťod tomXX » Pia 04. Mar 2016 18:03:09

115200 je veru default :)
blog.sitepoint.sk - zaujímavé riešenia okolo Arduina

Obrázok užívateľa
Príspevky: 43
Registrovaný: Str 25. Feb 2015 22:19:54
Bydlisko: Fintice

Re: ESP8266

Poslaťod dzooky » Pia 04. Mar 2016 19:18:07

No co som cital tak nasiel som info ze zalezi od verzie FW podla toho je aj rychlost.
No ale nic hlavne ze to ide.

Obrázok užívateľa
Príspevky: 300
Registrovaný: Pon 19. Nov 2012 12:01:08
Bydlisko: HC/BA

Re: ESP8266

Poslaťod tomXX » Pia 04. Mar 2016 23:04:01

dzooky píše:No co som cital tak nasiel som info ze zalezi od verzie FW podla toho je aj rychlost.
No ale nic hlavne ze to ide.


Tak držím palce, mňa to moc neoslovilo. V LUA sa mi kódiť nechce, a pre Arduino IDE nie sú bohvieaké knižnice (I2C som nerozbehal). Ale pravda je, že nemám zrovna moc času hrať sa s tým... :?
blog.sitepoint.sk - zaujímavé riešenia okolo Arduina

Späť na Hardware