Arduino schéma - arduino.sk

Roboticka ruka

Vaše nápady a pomoc s Vašimi projektami
Príspevky: 21
Registrovaný: Pon 11. Feb 2013 12:57:54

Roboticka ruka

Poslaťod Korko » Ned 05. Mar 2017 12:23:33

Zdravim ,
dostal som sa k 3D tlaciarni, tak som objednal par krokacov, megu, a rozhodl som sa ze si postavim Jarvisa z ironmana :D
Este mi nedosli Jojstiky , tak zatial len cez 3 potaky.
Soft je este len v plienkach.
https://www.youtube.com/watch?v=Jc_VWkNoz4o&t=9s

Príspevky: 21
Registrovaný: Pon 11. Feb 2013 12:57:54

Re: Roboticka ruka

Poslaťod Korko » Str 15. Mar 2017 12:39:06

dajte helfa, uz mi chodia vsetky motory, inak jostiky stoja za prd, tak ich pouzivam len ako digital a na rychlost krokacov pouzivam zvlast potak.
k veci:
void loop(){
if (a==b) abc();}
void abc(){
a=10;
while (a>0){a=a-1;}
}

funkcia "abc" by sa mala vykonat 10x
ale urobi mi to len raz a vracia sa do loop.

co robim zle ?
diky

Príspevky: 21
Registrovaný: Pon 11. Feb 2013 12:57:54

Re: Roboticka ruka

Poslaťod Korko » Štv 16. Mar 2017 9:38:45

kod funguje ako ma, len som slepy ako patron, robot sa uz vie za HOME ovat.
robim teraz na dalsich pamatovych bunkach.
https://youtu.be/Dh4Y9nspBTA

Príspevky: 21
Registrovaný: Pon 11. Feb 2013 12:57:54

Re: Roboticka ruka

Poslaťod Korko » Pia 17. Mar 2017 9:01:56

trosku som pokrocil, mam 10 pamatovych buniek vo videu je tusim 7 krokov
https://youtu.be/cV5-LkpYuzI
este dorobim 10, a prepinac na opakovanie programu

Príspevky: 21
Registrovaný: Pon 11. Feb 2013 12:57:54

Re: Roboticka ruka

Poslaťod Korko » Pia 17. Mar 2017 20:56:13

Uz ma to celkom poslucha https://www.youtube.com/watch?v=80GuhJ_bM4A
Skoda tych voli v prevodoch, inak by to bolo celkom presne

Obrázok užívateľa
Príspevky: 300
Registrovaný: Pon 19. Nov 2012 12:01:08
Bydlisko: HC/BA

Re: Roboticka ruka

Poslaťod tomXX » Ned 19. Mar 2017 0:27:28

Korko píše:dajte helfa, uz mi chodia vsetky motory, inak jostiky stoja za prd, tak ich pouzivam len ako digital a na rychlost krokacov pouzivam zvlast potak.
k veci:
void loop(){
if (a==b) abc();}
void abc(){
a=10;
while (a>0){a=a-1;}
}

funkcia "abc" by sa mala vykonat 10x
ale urobi mi to len raz a vracia sa do loop.

co robim zle ?
diky


Cau, premenna "a" musi byt "volatile" :)
blog.sitepoint.sk - zaujímavé riešenia okolo Arduina

Príspevky: 21
Registrovaný: Pon 11. Feb 2013 12:57:54

Re: Roboticka ruka

Poslaťod Korko » Ned 19. Mar 2017 11:11:13

Cerus, "volatile" nepoznam- musim pogooglit. Mam ju ako "Int". Kod som dal len ako priklad ci mu dobre rozumiem. Chyba bola ze som mal a++ mimo "{ pocitatdlo millisecond }" teda "a" bolo napocitane do plna skor ako sa funkcia vykonala.

Obrázok užívateľa
Príspevky: 300
Registrovaný: Pon 19. Nov 2012 12:01:08
Bydlisko: HC/BA

Re: Roboticka ruka

Poslaťod tomXX » Pon 20. Mar 2017 11:25:20

Volatile kvalifikator je o tom, ze bude zohladnena zmena hodnoty premennej aj mimo vnutro funkcie alebo slucky. Nutne je to vyslovene pre funkcie prerusenia. Viac info po anglicky tu - http://stackoverflow.com/questions/4437 ... yword-in-c
blog.sitepoint.sk - zaujímavé riešenia okolo Arduina

Späť na Projekty vo fáze vývoja